Kinderyoga – coaching voor kinderen – workshops

Over Katrien


Ik ben Katrien Thuysbaert en ben in 2003 afgestudeerd als leerkracht lager onderwijs. Ik heb toen verscheidene jaren met veel enthousiasme gewerkt in het gewoon en buitengewoon onderwijs. Tijdens deze jaren merkte ik meer en meer dat er een nood bestond om kinderen nog meer individueel en sociaal-emotioneel te begeleiden. Ik vond dat er in het huidig onderwijssysteem hier te weinig tijd voor was en heb toen met veel interesse de cursus kindercoach gevolgd. Het volgen van deze cursus was voor mij als het laatste ontbrekende puzzelstukje.

Ik ben ook mama van 2 kinderen, waarvan er eentje na een hele zoektocht hoogsensitief is bevonden. Toen ik mij hierover begon bij te scholen vielen nog meer puzzelstukjes op hun plaats. Deze kinderen denken helemaal anders, voelen de wereld anders aan en hebben echt een andere aanpak nodig.

Dankzij mijn kinderen die totaal verzot waren op kleuteryoga ben ik zelf ook yoga gaan volgen. Ik merkte dat onze kinderen hier heel veel rust en plezier uithaalden en ik was zelf ook nieuwsgierig of dit bij mij ook zo zou zijn. Ik kan jullie zeggen dat ik wekelijks nog 3x aan yoga doe omdat dit mij zo’n positief gevoel geeft.

Bijkomende opleidingen


Ik heb ook heel wat opleidingen gevolgd om mij nog grondiger in te werken in de coachingstechnieken en problematieken.


• Opleiding tot kindercoach

• Hoogsensitieve kinderen in het ziekenhuis

• Werken met hooggevoelige kinderen 

• Samen leren in beelden

• Creatief coachen

• EFT (emotional freedom techniques)

• Visualiseren bij kinderen

• Ontspanning en relaxatie voor kinderen

• De kracht van verhalen

• Verlies, rouw en emotionele pijn van kinderen

• Kinderen creatief begeleiden bij verlies en rouw

• Holistische peuter en kleuteryoga

• Peuter en kleutermassage

• Kinderyoga

• Bijscholing over angstige, verdrietige en 

onrustige kinderen