Kinderyoga – coaching voor kinderen – workshops

Peuter & Kleuteryoga


Hier werk ik met kindjes vanaf 2,5 jaar tot de leeftijd van 6 jaar. Door yoga elementen rond houdingen, bewegingreeksen, adem, ontspanning en massage op speelse wijze te verbinden met de belevingswereld van peuters en kleuters leren kinderen al op jonge leeftijd verschil te ervaren tussen inspanning en ontspanning. 


Ook kan de peuter/kleuter door middel van yoga de concentratie, lichaamshouding, motorische, emotionele en zintuiglijke mogelijkheden in zijn eigen tempo verkennen en tot ontwikkeling brengen. 


Het jonge kind wordt naast het plezier dat hij op yoga beleeft uitgedaagd om zijn plek op deze wereld te ervaren en kan hierdoor zijn zelfbewustzijn en zelfvertrouwen te vergroten. Deze sessies kunnen in leeftijdsgebonden groepjes verlopen of individueel met mama of papa erbij of in gezinsverband.

Peuter & kleuter massage


Deze vorm zit vaak ook verweven in peuter, kleuteryoga maar kan ook apart, op vraag van ouders, aangeboden worden.


Door op jonge leeftijd positieve aanraakervaring op te doen zal het kind naast het ervaren van ontspanning ook eigenwaarde en weerbaarheid opbouwen. Oefeningen en spelletjes worden over de kleding uitgevoerd. De liedjes en versjes met massage kunnen hiermee een lange tijd een verbindende kracht vormen binnen de groep of het gezin.


Tijdens deze sessies vragen we altijd of er een mama, papa, oma, opa meedoet. Jullie krijgen dan ook voldoende handvaten aangereikt om dit thuis verder te zetten.

KinderyogaKinderyoga is vanaf 6 jaar tot 12 jaar. Dit bestaat uit een combinatie van yogaspelletjes, verhalen, yogahoudingen, ontspanning, creatief bezig zijn. De kinderen zijn op een plezierige manier bezig met hun lichaam en geest zonder enige competitiedrang.


Het wegvallen van de druk om te presteren ervaren veel kinderen als een hele opluchting. Niets moet, alles mag maar steeds met respect voor jezelf en de ander. Zo is kinderyoga geschikt voor alle kinderen. Ontdekken is het uitgangspunt .ouder - kindyoga (2,5 - 6 jaar)Samen met je peuter of kleuter op een speelse en ongedwongen manier plezier beleven en genieten van het samenzijn. Even uit je hoofd en lichaam komen. Je hoeft zelf geen ervaring met yoga te hebben, alleen heel veel zin !


Ouder - kindyoga (6 - 12 jaar)Samen met mama, papa, oma of opa beleven ook oudere kinderen plezier aan yoga. Heerlijk samen genieten !Agenda